Вдома / Організовуй! / Готуй смачно і корисно! / Мюслі-батончики з яблуком та фініками

Мюслі-батончики з яблуком та фініками

Привіт усім!

Сьогодні будемо готовити дуже смачну та дієтичну випічку. Впевнена, ви зустрічали на полках магазинів досить смачні батончики-мюслі з різними смаками. Чому  б не спекти їх самій? Це досить просто. Такі батончики можна брати з собою на прогулянку і перекушувати – будете бадьорими і енергійними! А можна сидіти під пледом з чашкою чаю і їсти такі вівсяні печеньки – справжнє задоволення!

На 12 невеликих батончиків:

— 1 велике яблуко
— ¾ склянки вівсяних пластівців
— 2 ст. л. вівсяного борошна (його можна зробити перемоловши пластівці у кофемолці чи у блендері)
— 2-4 ст. л. яблучного соку або води
— ¼ склянки насіння соняшнику (горіхів кешью або волоських)
— ¼ склянки фініків
— ½ ч. л. кориці

Готуємо так:

1. Спочатку потрібно включити духовку на 180 С і підготувати форму. Найкраще підійде невелика квадратна форма.
2. Потім змішати всі інгредієнти – яблуко натерти, горіхи (або інший наповнювач) і фініки крупно порубати, воду або сік потрібно підливати при необхідності, якщо мало соку дасть саме яблуко. Тісто має бути таким, щоб з нього можна було ліпити, але не рідким.
3. Залиште суміш на 10-20 хвилин. Потім перекладіть усе у форму і акуратно розрівняйте поверхню. Пекти протягом 30 хвилин. Коли дістанете з духовки, розрізати на квадратики, поки печиво буде теплим.
Виходить цілком солодко за рахунок яблука і фініків.

Можна пробувати різні начинки. Замість фініків добавити інжир, ізюм, чи сушену клюкву. Також можна добавляти асорті горшків та зернят. Наприклад, гарбузове насіння гарно смакує, арахіс у невеликій кількості.

До таких чудових, економних та дієтичних батончиків легко звикнути. Готуйте з задоволенням!

Check Also

Вівсяне печиво з бананом та ізюмом

Вівсяне печиво з бананом та ізюмом

Доброго ранку! Ловіть гарний рецептик печива до чаю!:))) У нас залишився 1 банан, який з’їсти …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перед отправкой формы: